Op zondag 29 juni kan men deelnemen aan een fietstocht langs de grenzen van de voormalige gemeente Rosmalen. De start is van 9:30 tot 10:30 uur vanaf Perron-3. De route is ongeveer 40 km lang. De route op papier is voorzien van informatie aan de hand van foto's en de diverse informatiebordjes die men aantreft langs de route.

Bij het moeras van de Groote Wielen zal Otto Kwak uitleg geven over de daar aanwezige oeverzwaluwwand en de vogelpopulatie in dat gebied. Bij Stadsboerderij 'Eygentijds' zijn informatiestands van De Groene Vesting en de Hertogboeren. Deze locatie op de Blauwe Sluisweg/Lunerkampweg gaat deel uit maken van het gebied Rosmalense Aa.

In geval van pech kan men beroep doen op Q-bike uit Rosmalen voor kleine reparaties. In uiterst geval van nood heeft Q-bike ook een leenfiets ter beschikking, zodat men de route kan uitfietsen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon . Voor leden van de Heemkundekring Rosmalen is het gratis. I.v.m. met de organisatie is een vooraanmelding gewenst. Dit kan via e-mailadres:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zoeken

©2014 - 2023 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: vrijdag 27 januari 2023 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft