ArnoldDeVeer 01 300Na een slopend ziekbed is donderdag 4 juli 2019 onze betrokken en zeer gewaardeerde vrijwilliger Arnold de Veer, op 64 jarige leeftijd overleden.

Arnold of Nol zoals velen hem noemden, was belangrijk voor Heemkundekring Rosmalen, hij was een echte teamplayer, samen met andere vrijwilligers werden de doelen bepaald en dan gingen ze er voor. Arnold had een onvoorwaardelijke inzet, altijd bereid om te helpen, alles werd aangepakt.

Ongeveer 20 jaar geleden is Arnold lid en vrijwilliger geworden van Heemkundekring Rosmalen. Hij was in het dagelijks leven archivaris bij Van Lanschot, zijn vakkennis kwam natuurlijk goed van pas. Hij was dan ook zeer actief in het opzetten en verbeteren van het archiefsysteem van onze Heemkundekring.

2004 Arnold achter PC 250Ook heeft hij samen met Tiny Kappen veel tijd gestoken in de veranderingen van papieren opslag naar digitalisering. Arnold is ook de grondlegger van het Rosmalens bidprentjes-archief, jarenlang heeft hij thuis duizenden bidprentjes uitgezocht. In 2014 is het Rosmalens kwartetspel ontwikkeld en gepresenteerd ook hier was Arnold actief bij betrokken.
2007 Foto IJsgrot Oostenrijk door Arnold 250Van jongs af aan had Arnold al als hobby fotografie, vele prachtige plaatjes heeft hij geschoten.

Arnold heeft vele verhuizingen meegemaakt, vanuit De Bron, naar het hoofdgebouw Mariënwater op Coudewater en later weer naar een andere locatie op Coudewater om daarna weer te verhuizen naar onze huidige locatie in Perron-3. Bij alle verhuizingen en bijbehorende verbouwingen stak hij zelf de handen uit de mouwen, als het nodig was werden zelfs zijn vrouw Margriet en hun dochters Ilse en Janneke ingezet om te schilderen en te poetsen.

2007 transport brandweerladder 250Verhuizen had ook zijn charmes voor Arnold, op enig moment moest de oude brandweerladderwagen van onze Heemkundekring verplaatst worden naar Coudewater, dat was een uitdaging voor Arnold. Hij spande zijn eigen auto voor de brandweerladderwagen en ging stapvoets langs binnen-weggetjes op weg, zo nu en dan even stoppen om het transport te controleren.

2008 Verhuizen Torenuurwerk 250Het historische torenuurwerk moest op enig moment ook verplaatst worden. Ja hoor, Arnold en kompanen zoals Krien van Hirtum en Jo Versteijnen waren al weer onderweg.

2007 Arnold in bestuur 250Ook heeft Arnold in de jaren 2005-2007 een bestuursfunctie vervuld, misschien niet helemaal zijn ding, maar hij ging er niet voor uit de weg. Arnold als archivaris hield meer van het uitzoeken van stambomen, waarbij de bidprentjes natuurlijk een bron van informatie opleverde. Zoals gezegd met name de laatste jaren heeft hij zich hier intensief mee bezig gehouden, alle informatie is te vinden op de beeldbank van Heemkundekring Rosmalen. We kunnen met enig respect Arnold betitelen als “De koning van de bidprentjes”. Zijn werk gaat niet verloren, Arnold heeft er zelf voor gezorgd dat zijn werk wordt voortgezet, hij heeft zijn collega’s Broer van Hoek en Jos Hoedemakers hiervoor prima ingewerkt.

Arnold was een gezelschapsmens, hij had graag mensen om zich heen. Vanuit het Heemhuis alleen naar huis fietsen, nee dat gaan we niet doen, jarenlang heeft hij vanuit ’t Ven met collega Jan Zantkuijl op en neer gefietst. Nadat er weer het nodige aan werk was verzet was het ook altijd Arnold die kwam met de vraag: Ga je nog even mee naar ons om iets te drinken?

Wij wensen zijn vrouw Margriet, hun kinderen Ilse met Jeroen en Janneke met Martijn heel veel sterkte de komende tijd, mogen de vele mooie herinneringen aan Nol hierbij een troost zijn.

Namens bestuur, vrijwilligers en leden
Heemkundekring Rosmalen
Rien van den Broek, voorzitter

Zoeken

©2014 - 2020 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: zondag 29 november 2020 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft