OpeningHeemkamerEnkele maanden geleden gaf de gemeente aan dat zij onze Heemkamer op de eerste verdieping van Perron-3 nodig hadden voor de afdeling Zorg. Aangezien wij deze ruimte ook nog steeds goed konden gebruiken voor onze werkzaamheden en de huurperiode pas was verlengd, hadden wij geen haast om die ruimte af te staan. Na intensief overleg met de wethouders van Zorg en Huisvesting zijn we overeen gekomen dat we de Heemkamer zouden gaan verhuizen.

Gelukkig hebben we er een mooie andere ruimte voor terug kunnen huren. In principe blijven we in hetzelfde gebouw, maar moeten nu via ingang B (aan de lange zijde van het pand, naast de buitentrap naar onze kelder) naar de Heemkamer. In dit deel van het gebouw zitten we nu ook op de eerste verdieping welke via een trap en lift te bereiken is. Het adres blijft bijna hetzelfde en we zitten nu zelfs dichter bij ons archief in de kelder. Een nadeel is wel dat we altijd buitenom moeten, maar daar zullen we alleen met slecht weer echt nadeel van ondervinden.

De verhuizing heeft op 2 mei plaatsgevonden. Na de schoonmaak van de ruimte en het weer inruimen van de kasten werd op maandag 8 mei 2017 de nieuwe Heemkamer officieel in gebruik genomen. De wethouders Paul Kagie (Zorg) en Jos van Son (Huisvesting) waren hierbij aanwezig. Samen brachten zij een plaat met ons logo aan op de deur van onze nieuwe ruimte 1R. Ter goedkeuring hadden zij er eerst hun handtekening onder gezet.

Bestuur en vrijwilligers zijn zeer tevreden met de mooie nieuwe ruimte aan de Hoff van Hollantlaan nummer 1R, ingang B.

Klik hier om de hele fotoreportage te bekijken.

Zoeken

©2014 - 2020 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: zondag 29 november 2020 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft