In Rosmalen aan de Driesprong was in een leegstaand winkelpand, waar voorheen de RaBo-bank stond, een expositie ingericht door de Heemkundekring Rosmalen met maquettes van oude karakteristieke panden uit Rosmalen, daarnaast was er ook de bijzonder fraaie maquette van de Bossche Sint Jan te bewonderen.
De vele maquettes van oude Rosmalens panden zijn gemaakt door de onlangs overleden Rosmalenaar Cor Verstegen (1931-2018). Cor bouwde in de 80 en 90-er jaren zoveel maquettes dat zijn grote zolder helemaal vol stond. Na zijn overlijden zijn de maquettes geschonken aan Heemkundekring Rosmalen. De maquette van de Sint Jan is door Rosmalenaar Riny van Hassel gemaakt. Riny is in 2015 met zijn meerjarenproject begonnen, hij was tijdens de expositie ook persoonlijk aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Donderdagmorgen 9 september 2018 bracht burgemeester Jack Mikkers een bezoek aan de tentoonstelling. Na de toespraak van de voorzitter Rien van den Broek sprak de burgemeester bewondering uit voor de vrijwilligers van de Heemkundekring, die de tentoonstelling hebben georganiseerd.
De burgemeester kreeg een rondleiding langs de maquettes. Riny van Hassel gaf uitleg over zijn St. Jan en Tiny Kappen en Jo Versteijnen over de Rosmalense maquettes.

Wilt expositie was te bekijken op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 van 12:00 tot 17:00 uur.

Klik op een foto voor een grotere foto.

©2018 Heemkundekring Rosmalen Foto's: Frans van den Bogaard

Zoeken

©2014 - 2023 Heemkundekring Rosmalen - Vandaag: vrijdag 9 juni 2023 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft