Heemkundekring

Rosmalen

Nieuwe voorzitter Heemkundekring

FVB07724De heemkundekring stelt u met trots voor:

Onze nieuwe voorzitter dhr. Giedie Heijmans, is unaniem verkozen door de aanwezige leden van de extra-ledenvergadering van dinsdag 12 september 2023.

Giedie de zoon van Toon Heijmans. Het bloed kruipt verder, zijn vader was al zeer vroeg lid van de heemkundekring, was een betrokken Rosmalenaar en gewaardeerd lid van de heemkundekring.

Beste Giedie je pa zal trots op je zijn, we wensen je heel veel succes toe. Om met ons samen, de heemkundekring zijn plaats te geven die het verdiend....

 

Brabants Heem eert Jo Versteijnen met de zilveren draagspeld

FVB07724

Het bestuur van de Heemkundekring Rosmalen heeft Jo Versteijnen bij Brabants Heem voorgedragen voor het zilveren draaginsigne vanwege zijn meer dan 25 jarige inzet voor de heemkundekring.

Het verzoek werd door Brabants Heem toegewezen en op de volgende wijze gemotiveerd:
‘Als blijk van waardering voor zijn grote aandeel in de beoefening van de heemkunde, met name voor het toegankelijk maken en als beheerder van het archief, als lopende encyclopedie wat betreft zijn kennis over de oude Gemeente Rosmalen en als vraagbaak voor alle leden van de heemkundekring en ver daarbuiten, alles voor deze heemkundekring in het bijzonder en voor Brabants Heem in het algemeen’.